GLKontener.hu – konténerházak és könnyű szerkezetes épületek

+36 30 357 86 50

Üdvözöljük Weboldalunkon!

Napelem rendszer - Csomagajánlatok

Kedves Megrendelőink! A konténerházakat napelemes rendszerrel is kérhetik. 4 csomag ajánlat közül lehet választani: 2,5 kW, 3 kW,4 kW és 5 kW.
 

KÉRJÜK  BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT ÉS ÁRAKÉRT KATTINTSON AZ ADOTT KW-HOZ TARTOZÓ KÉPRE!

2,5 kW
3 Kw
4 kW
5 kW
A weboldalon feltüntetett ajánlatok 30 napig érvények. a GL Művek Kft. az árváltoztatás jogát fenntartja.
 
Szigetüzemű táppal (áramhálózat nélküli) történő telepítés esetén kérjen egyedi árajánlatot a glkontener@gmail.com e-mail címen. 
Napelem rendszer – kitekintés (alapjai, működése)
Napelem rendszer alapjai:

A napból érkező fényt 
– a külön-külön álló napelemek gyűjtik össze (1), 
– majd az energia egyenáram formájában vezetéken keresztül az inverterbe érkezik (2), 
– ami átalakítja a háztartásokban is felhasználható váltóárammá (3). Az inverterből az elektromos hálózatra kötjük a rendszert, hogy a pluszban termelt áramot feltöltsük a rendszerbe, hogy este és télen, vagy rosszabb időjárási körülmények között, az elektromos hálózatról kapjuk a megfelelő mennyiségű elektromos áramot.

Napelemrendszer működése:
1. A napfény aktiválja a paneleket: A napelemrendszer a nap energiáját hasznosítja, a mobilház tetőn elhelyezett és tömbbe/táblákba kötött napelem paneleket a Napból érkező fénysugarak aktiválják. 

 1. Létrejön az egyenáram: A félvezető szilícium panelekben a negatív és a pozitív töltések semlegesítik egymást, ugyanakkor a Napból érkező fény, illetve a bennük található fotonok hatására feszültség, elektromos mező jön létre közöttük. 
 2. Egyenáramból váltóáram: A napelemcellák által önmagukban előállított egyenáram sajnos se otthon, se az irodában nem hasznosítható. Ehhez 230 V-os feszültségű és mintegy 50 Hz frekvenciájú váltóáramra van szükség. Minden elektromos berendezésünk ezzel az úgynevezett váltóárammal működik, amit egy inverter rendszerbe iktatásával érhetünk el.

Szigetüzemű napelemes rendszer:
A szigetüzemű napelem rendszer kiváló megoldás lehet abban az esetben, ha nincs a közelben villamos hálózat.

A szigetüzemű napelem rendszer a hálózattól teljesen függetlenül működik, van önálló energiatároló egysége (ezt nevezik akkumulátornak), amelyet napelem segítségével töltenek fel.

Ahol nincsen a közelben villamos hálózat vagy a fogyasztás mértékéhez képest túlságosan bonyolult volna az ahhoz való kapcsolódás, szigetüzemű energiatermelő rendszert lehet kialakítani. Az önálló rendszerben való működés a napelemes rendszerek alapvető feladata. Egyszerűen, csendesen és megbízhatóan képesek ellátni egy mobilház, konténerház és egyéb épület energiaigényét.

Hálózati kapcsolat nélkül csakis annyi energiát tudunk felhasználni amennyit a rendszerünk megtermelt, mondhatni folyamatos visszajelzést kapunk energiafogyasztásunk alakulásáról. Ez szinte automatikusan fogyasztásunk csökkenését, az energiatudatosság megerősödését hozza magával.

KÉRDÉSE VAN? ÍRJON NEKÜNK ÜZENETET!

  GL Művek Kft.

  Székhely:
  1185 Budapest
  Mányoki Ádám u. 12.

  Telephely:
  1186 Budapest, Ipacsfa utca 6.

   

   

  Elérhetőség
  Telefon:
  +36 30 357 86 50
  Köves Klaudia

  +36 70 638 60 79
  Gregor László
  Ügyvezető igazgató

  E-mail:
  glkontener@gmail.com

  HU / EN / DE »
  error: Tartalom védve.